Sales targets halen met lerend werken

Sales targets halen met lerend werken

Het is misschien wel het bekendste dilemma van sales-afdelingen: onze vaste accountmanagers moeten wakker geschud worden en nieuwe medewerkers moeten een beter inwerktraject krijgen. Maar doen we lange termijn investeringen voor onze verkopers of focussen we op de korte termijn? We moeten wel onze targets halen voor dit kwartaal. Meestal kiezen we voor de laatste optie. Sales-trainingen, inspiratiesessies en ontwikkeling schuiven we liever op de lange baan.

De gevolgen van deze korte termijn strategie zijn vaak bitter hard. Nieuwe medewerkers worden voor de leeuwen geworpen en moeten meteen zelfstandig verkopen. Maar mag je dit verwachten van een nieuwe collega? Onderzoeken laten immers zien dat starters op zoek zijn naar ontwikkeling en groei. Ze willen nieuwe dingen leren, fouten kunnen maken, een opleiding en feedback ontvangen.

Hetzelfde geldt voor collega’s die er ondertussen al jaren zitten. Ook hier is een korte termijn strategie niet de oplossing. Ze werken bijna op de automatische piloot, blijven binnen hun comfortzone en hun omzetresultaten vlakken af. Demotivatie en een vastgeroest gevoel zijn vaak het jammerlijke resultaat. Obsoletie ligt op de loer…

Learning by doing –  de Vendito aanpak

Gelukkig kunt u hier actie op ondernemen. Vendito is het eerste salestraining-bureau dat resultaat garandeert voor zowel de korte als de lange termijn. Wij weten hoe het werkt – we komen immers zelf uit het veld. Wie een traject start bij Vendito, werkt één dag per week vanuit de trainingslocatie en krijgt begeleiding terwijl hij/zij verkoopt. Wij hanteren de learning-by-doing filosofie van Simon Jennings met het 70/20/10 model. 10 procent theorie, 20 procent reflectie op eigen werk en 70 procent werken met eigen actuele klanten en prospects. Met korte, theoretische interventies gaan deelnemers dus concreet aan de slag in hun eigen markt, hun eigen producten, bij bestaande en potentiële nieuwe klanten.

Als de deelnemer de volgende ochtend weer bij zijn eigen sales manager komt, meldt hij/zij meestal dat hij/zij tijdens de training nieuwe klandizie heeft binnengehaald, een bestaand contract heeft verlengd, nieuwe afspraken heeft gemaakt en wie weet die ene prospect die maar niet wilde, toch nog heeft overtuigd. De deelnemer is blij en gemotiveerd en de sales manager tevens enthousiast. Want terwijl zijn/haar medewerker een dagje weg was, zijn de targets dichterbij gekomen of misschien wel al voor een deel gehaald. Een belangrijk voordeel, want bij andere trainingsbureaus bent u uw medewerkers een tijd kwijt en genereren ze intussen geen omzet.

Sales programma’s voor starters en gevorderden

Vendito biedt open trainingstrajecten voor twee doelgroepen. Voor starters is er het On-Boarding programma. De trainers van Vendito coachen hierin op gedrag en vaardigheden in veel voorkomende commerciële situaties. Hiermee legt de deelnemer een geweldige basis voor persoonlijke presentatie, acquisitie, verkoopgesprekken, onderhandelingen, relatiebeheer, netwerken en het effectief hanteren van een salesfunnel en accountplan. Theorie en praktijk zijn helemaal toegespitst op de actuele klantenpraktijk van de deelnemer.

Daarnaast is er het Vendito Pro programma. Deze richt zich op commerciële medewerkers met al wat jaren werkervaring. Ook hier wordt theorie en praktijk voor gevorderden direct toegepast op de eigen markt met bestaande en nieuwe klanten. De deelnemer leert meer adviesvaardigheden en technieken om klanten te overtuigen. Aandacht is er ook voor optimale intakes en debriefings, planmatige marktbewerking, persoonlijke presentatie, senior accountplanning, commerciële communicatie en gesprekstechnieken. Voor een specifieke begeleidingsvraag is er Vendito Executive voor coaching op maat.

Coaching on the job 2.0

De trainingen zijn een vorm van coaching on the job, maar dan op de externe locatie in het bosrijke Doorn of bij u in de buurt. Prachtige accommodatie met aangename trainingsruimtes en voor alle deelnemers een prettige, ruime en rustige werkplek. Parkeren is gratis en de locatie ligt op een steenworp afstand van de trainingslocatie.

Werkend leren op een fijne locatie en een directe bijdrage leveren aan uw sales target. Tijdens de training sparren met de Sales Funnel Manager over uw eigen business en zo betekenisvoller worden voor uw klanten; een prettig vooruitzicht voor sales professionals.

Laat Vendito uw sales boosten

Wat zeggen klanten over deze Vendito-aanpak? Ernst-Jan Koole, Account Director bij Talpa Media Solutions zegt bijvoorbeeld: ‘Gedurende een jaar heeft Ralf het Direct Sales team van Talpa Media Solutions begeleid op New Business. Met al zijn kennis en kunde heeft hij alle accountmanagers en directors met intensieve coaching-on-the-job sessies absoluut een stap verder geholpen. Sparren over sales-strategieën, concrete tips over zijn/haar performance tijdens telefonische en face-to-face gesprekken, faciliteren van het team in salesmaterialen cq events en persoonlijke (karakter)ontwikkeling behoren allemaal tot de onderwerpen die Ralf aantikt tijdens zijn begeleiding en coaching. Dit is slechts een beperkte weergave van Ralf zijn totaalpakket! Dank je wel!’

Bent u klaar om uw sales een flinke boost te geven en uw medewerkers zich verder te laten ontwikkelen? Vendito staat voor u klaar. Onze sales funnel managers nemen u graag mee in het traject dat we samen gaan doorlopen. Bel 0343-845744 of mail naar info@vendito.nl.

Sales targets halen met lerend werken

Het is misschien wel het bekendste dilemma van sales-afdelingen: Onze vaste accountmanagers zouden wel weer eens “wakker” geschud mogen worden en nieuwe medewerkers moet eigenlijk een beter inwerktraject krijgen. Maar doen we lange termijn investeringen voor onze verkopers of focussen we op de korte termijn? Want we moeten wel onze targets halen voor dit kwartaal. Meestal kiezen we voor de laatste optie. Sales-trainingen, inspiratiesessies en ontwikkeling schuiven we liever op de lange baan.