Wat bepaalt het commerciële succes van uw organisatie?

Vervolg

In het verkoopproces zijn goede B-to-B marketing, de juiste sales support (binnendienst) en een goed CRM systeem eveneens van cruciaal belang. Sales begint in onze ogen daar waar de B-to-B marketing ophoudt. Beide zijn wezenlijke onderdelen van het commerciële- en verkoopproces.

Ze moeten daarom optimaal interacteren en samenwerken. De B-to-B marketing ondersteunt bijvoorbeeld met goede Sales materialen, de B-to-B site, content-marketing en nieuwsbrieven, kennis(centra), lead generatie, trial acties, workshops, trainingen voor relaties etc.

Tenslotte is een goede sales support (binnendienst) en een goed CRM systeem noodzakelijk. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de gemiddelde buitendienst ruim meer dan de helft van zijn tijd met administratie en binnendienst-werkzaamheden actief is… Dat kan en moet anders en beter!

Ga voor redenementsverbetering

Denk dus goed na over uw B-to-B en zeker ook content-marketing (waar staat u voor en waar laat u uw op voorstaan). Welke taken legt u bij een buitendienst neer en welke taken bij een binnendienst? Een goede mix is vaak de ideale oplossing en kan tot een enorme rendementsverbetering van uw commerciële apparaat leiden.

Ook kan het (tijdelijk) werken met een Tele-sales bureau iets toevoegen. Die kan prima sommige acties “voor-bellen” of soms zelfs meteen afspraken maken voor uw bedrijf. Want het is natuurlijk heel belangrijk dat u met de juiste man of vrouw met de juiste beslissingsbevoegdheid aan tafel zit. Ook data expert bedrijven kunnen u goed helpen om aan de juiste qualified prospects te komen. Door internet kan u veel zaken aan de voorkant automatiseren en tijd besparen op lead generatie.

Onze ervaring is dat eigenlijk iedere situatie anders is. Alles is dus maatwerk en dat is ook maar goed ook, want dan kan u als bedrijf met goede Sales ook echt het verschil maken door hier slim op in te spelen.

Optimaliseer de Sales van uw bedrijf

Wilt u eens vrijblijvend kennis maken en sparren over de commerciële aanpak van uw bedrijf? Wij staan u graag te woord u kunt ons bereiken op nummer 0343-845744 of mail ons op info@vendito.nl. Met Vendito Executive denken we graag mee over een slimme commerciële aanpak van uw bedrijf,

“Een van de beste manieren om anderen te overtuigen is met uw oren: door te luisteren”